Loading
ONKOLOJİ HASTALARI ARTIK İL DIŞINA GİTMEYECEK EN
Onkoloji Hastaları Artık İl Dışına Gitmeyecek En

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’na kurulan Tomoperapi cihazının açılış töreni gerçekleştirildi. Artık onkoloji hastaları il dışına gitmeyerek Sivas’ta tedavi olabilecek

Tomoterapi Ünitesi’nin açılışında konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Hastanemizde her geçen gün bir takım yenilikler üst üste ekleniyor. Yanık Merkeziyle başladık. Tüp Bebek, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Merkezi, Tomoterapi derken sağlık alanında bölgede yaşayan insanların başka bir yere ihtiyaç duymadan en üst düzeyde sağlık hizmeti alabilmesi için elimizdeki imkânları en üst düzeyde kullanmaya gayret ediyoruz” dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Onkoloji Merkezi Tomoterapi Ünitesi’nin açılışı yapılarak Sivas halkının hizmetine sunuldu.

Tomoterapi Merkezi’nin önünde gerçekleştirilen törene Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık ile diğer davetliler katıldı.

Açılış programında konuşan Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, “Onkoloji Hastanesi’nin yataklı tedavi merkezi olabilmesi için de bir projemiz var. Bu seneki bütçe görüşmelerinde onu da görüşeceğiz. İnşallah onu da seneye programa almış olacağız. Hastanemizde her geçen gün bir takım yenilikler üst üste ekleniyor” dedi.

Üniversite’de sağlık alanındaki yatırımların devam edeceğini belirten Prof. Dr. Kocacık şöyle devam etti:

“Yanık Merkeziyle başladık. Tüp Bebek, Kadın Doğum Hastanesi, Onkoloji Merkezi, Tomoterapi derken sağlık alanında bölgede yaşayan insanların başka bir yere ihtiyaç duymadan en üst düzeyde sağlık hizmeti alabilmesi için elimizdeki imkânları en üst düzeyde kullanmaya gayret ediyoruz. Elbette bu bütçeyle ilgili bir süreç. Devletimiz bize çok şükür her konuda her türlü desteği sağlıyor ama sadece devletin desteğiyle de olmuyor. Bazı girişimcilerimizin de buna katkı yararlı olur diye düşünüyoruz. Gelecekte sağlık alanında inşallah yeni projelerle karşınızda olmayı diliyoruz. Tomoterapi cihazcı başta olmak üzere sağlık alanındaki güzellikleri yaratan arkadaşlarımıza ve şirketimize teşekkür ediyoruz.”

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe ise, “Biz Sivas’ta eksikliğini duyduğumuz ve bu yönden de hastaların büyük bir kısmını Sivas dışına kaçırdığımız grup vardı. Bu hastalarımızı tekrar Sivas’a çekebilmek ve burada Onkoloji Hastanelerinin üst düzeyde tedavilerini sağlayabilmek için bir çalışma başlattık ve bu çalışmanın da meyvesini bugün almış bulunmaktayız” dedi.

Tomoterapi ünitesinin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Gökçe, “Ayrıca bu büyük bir yatırımdır. Bu yatırımda desteği olan Meditel şirketine ve Orhun Sağlık Grubuna da buradan teşekkür etmek istiyorum. Hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Birsen Yücel de konuşmasında, “Bilindiği üzere Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Ana Bilim Dalı 2007 yılında Radyoterapi tedavisi hizmetine başlamıştı. Ancak o günden bugüne kadar teknolojik anlamda dünyada olduğu gibi ülkemizde de önemli değişikler ve gelişmeler olmuştur. Tabi ki bu gelişmelerden radyasyon onkolojisi de nasibini almış ve daha az radyasyon yan etkisi olan, hedefi daha iyi olan, daha kolay radyo terapi planlamasına izin veren cihazlar geliştirilmiştir. Bu yüksek teknolojiye sahip cihazlardan bir tanesi de Tomoterapi cihazıdır” şeklinde konuştu.

Radyoterapi’nin uzun soluklu bir tedavi olup, yaklaşık bir buçuk iki ay gibi bir süreyi kapsadığını kaydeden Yücel, “Bu süre zarfı içerisinde tomoterapi cihazı ile daha yeni teknolojik şartlarda hastalarımız, kendi evlerinde yakınlarının yanlarında tedavi olma şansına sahip olacaklardır. Bu cihazı Üniversitemize Onkoloji Merkezi’ne kazandıran herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En
}